Инициативи за умело управление на ресурсите, адаптивен и компактен град в програмата на „София утре“

Продължава програмата от съпътстващи събития в изложбата “София утре”, която представя дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии от 8 октомври до 30 ноември в Софийското Ларго, и дава сцена за различни граждански и бизнес инициативи, които работят по изпълнение на дългосрочните цели в споделената стратегия.

След презентациите на инициативи за многообразен град и включаване на гражданите в управлението, на 22-ри октомври на Ларгото гостуват няколко организации, които работят за умело управление на ресурсите. Ще видим презентации на различни инициативи в тази сфера от Gorichka.bg, Нулев отпадък – България, Blagichka – Zero Waste и denkstatt Bulgaria.

Следващото събитие е на 24-ти октомври и представя инициативи за адаптивен град. Участници са Spark Bulgaria – Electric Car SharingКан акедемия на български, Фондация „Светът на Мария“, Асоциация за устойчиви практики „Нашият квартал“ и Марина Стефанова, Директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Последното от петте събития, посветени на организации, които развиват дейност, свързана с приоритетите във Визия за София, е на тема Инициативи за компактен град. Участници в него са Съюз на урбанистите в България, PlaceMake, Блок кино и сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“.

Всички събития започват от 18:30 и включват от 3 до 6 презентации с продължителност до 20 минути всяка. Ако сте част от екипа на гражданска или бизнес инициатива, свързана с някоя от 24-те дългосрочни цели във Визия за София, можете също да се включите с презентация на вашата дейност в програмата, като ни пишете на info@vizia.sofia.bg. Необходимо е да посичите само името на проекта и организацията си и да ни разкажете с максимално 5 изречения как те работят за дългосрочното развитие на София. С целите можете да се запознаете подробно тук: http://vizia.sofia.bg/goals/.

За повече информация за изложбата “София утре” и съпътстващите събития, можете да следите събитието във Facebook.