Програмата на “София утре” представя инициативи за многообразен град и включване на гражданите в управлението

Изложбата “София утре”, която представя дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии от 8 октомври до 30 ноември в Софийското Ларго, включва презентации на инициативи, които работят по изпълнение на дългосрочните цели в споделената стратегия. Програмата започва с представяне на инициативи за многообразен град на 15-ти октомври и включване на гражданите в управлението на общината на 17-ти октомври. Всички събития започват от 18:30 и включват от 3 до 6 презентации с продължителност до 20 минути всяка.

Участници в първото събитие na 15 октомври на тема Многообразен град са квАРТал, Free Sofia Tour, Mini Arth Fest и С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи. В следващото събитие на 17 октомври на тема Инициативи за включване на гражданите в управлението на града пък ще се включат с презентации Български център за нестопанско право-БЦНП, ФРГИGlobal Shapers SofiaФондация ЕкоОбщност и гражданската инициативна група на Манастирски ливади – Запад.

Ако сте част от екипа на гражданска или бизнес инициатива, свързана с някоя от 24-те дългосрочни цели във Визия за София, можете също да се включите с презентация на вашата дейност в програмата, като ни пишете на info@vizia.sofia.bg. Необходимо е да посичите само името на проекта и организацията си и да ни разкажете с максимално 5 изречения как те работят за дългосрочното развитие на София. С целите можете да се запознаете подробно тук: http://vizia.sofia.bg/goals/.

Програмата до края на месеца включва пет събития, посветени на петте приоритета във Визията, по следната програма:

Инициативи за многообразен град – 15 октомври (вторник)
Инициативи за включване на гражданите в управлението – 17 октомври (четвъртък)
Инициативи за умело управление на ресурсите – 22 октомври (вторник)
Инициативи за адаптивен град – 24 октомври (четвъртък)
Инициативи за компактен град – 29 октомври (вторник)

За повече информация за изложбата “София утре” и съпътстващите събития, можете да следите събитието във Facebook.