Визия за София представя инициативи на развитието на София

В рамките на изложбата “София утре”, която ще представи дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии от 8 октомври до 30 ноември в Софийското Ларго, ще тече програма от презентации на инициативи, които работят по изпълнение на дългосрочните цели в споделената стратегия. Програмата ще включва пет събития, посветени на петте приоритета във Визията, а всяко събитие ще дава отворена сцена за презентации на граждански или бизнес инициативи. Събитията продължават през целия октомври по следната програма:

Инициативи за многообразен град – 15 октомври (вторник)
Инициативи за включване на гражданите в управлението – 17 октомври (четвъртък)
Инициативи за умело управление на ресурсите – 22 октомври (вторник)
Инициативи за адаптивен град – 24 октомври (четвъртък)
Инициативи за компактен град – 29 октомври (вторник)

Всички събития ще се организират в следработно време от 18:30 и ще включват от 3 до 6 презентации с продължителност до 20 минути всяка.

Ако сте част от екипа на инициатива, която работи за някоя от споделените цели за развитие на София, можете да се включите с презентация на вашата кауза в програмата, като ни пишете на info@vizia.sofia.bg. Необходимо е да напишете само името на проекта и организацията си и кратко описание в рамките на 5 изречения как те работят за дългосрочното развитие на София. До запълване на програмата ще се свързваме с екипите, които в най-голяма степен се припокриват дейността си с изпълнението на някоя от 24-те дългосрочни цели на Визията. С целите можете да се запознаете подробно тук: http://vizia.sofia.bg/goals/.

Визия за София отправя покана и за доброволци, които да се включат в екипа на “София Утре”. Всички доброволци ще получат тематично обучение и ще имат възможността да се запознаят с важната информация за града и перспективите пред него лично от екипа на инициативата. Задачата им ще е да посрещат посетителите на изложбата и да ги запознаят със съдържанието ѝ, както и дългосрочните цели за развитието на общината. Всички желаещи могат да попълнят формуляр за кандидатстване ТУК, а екипът ще се свърже с тях за повече информация. 

За повече информация за изложбата “София утре” и съпътстващите събития, можете да следите събитието във Facebook.